Birken 2011 - Thomas Hansen

Dette var tredje gang jeg deltok i lørdags-Birken. De to første var det nokså kaldt og veldig vått. Iår hadde jeg gjort leksene og hadde bekledning for å takle både kulde og vann uten å være hemmende.

Det hadde dog regnet en god del i forkant og løypa var veldig utbedret. Jeg startet såpass tidlig at jeg slapp regn og det var ikke kaldt, ei heller over fjellet. Jeg startet i samme pulje som tidligere nevnte kamerat og jeg øynet håp om å slå ham dersom jeg klarte å henge på opp til Skramstad. Det gjorde jeg, men pulsen var altfor høy og jeg ventet for lenge med å slippe så jeg gikk på en smell mellom Skramstad og Bringebu. Det var deprimerende saker, beina ville bare ikke yte mer og andre deltakere fosset forbi. Løypa var også så lite teknisk at å stille med fulldemper ga ingen fordeler (hardtailen jeg egentlig skulle bruke viste seg å ikke bli ferdig i tide pga problemer med drevlinjen på ramma). Fra Storåsen når det begynner å gå nedover gikk det bedre for da var det bare å klemme til, men det var alt for sent til å få en god tid.
Endte til slutt på 3:55 som teknisk sett var en forbedring i forhold til fjoråret, men ikke om man tar høyde for at løypa var langt enklere.
Lyspunktet ble at været var godt og stemningen i målområdet var veldig bra så skuffelsen ble fort glemt. Lærdommen må være at det er viktig å kjøre i det tempoet man føler er riktig og lytte til kroppen og følge med på pulsmåleren.

Av Thomas Hansen
Publisert 10. nov. 2011 11:26