Øyern rundt 2017 - Thomas

13. august 2017, Øyeren Rundt (124km) 

Siste rittet i Oslo Klassikerne, og sammen med Tyrifjorden og Nordmarka kan du sykle alle for ca 1000 spenn(!!) om du er tidlig ute, det er faktisk mindre enn Birken. Regner man med sykkellsitasje og logistikk blir det enda større forskjell. 

Dette var min første gang og jeg hadde syklet rundt Øyeren tidligere, men ikke nødvendigvis på rittløypa. Det skulle vise seg å være en taktisk bommert. 

Jeg syklet turrittet, men man kan også melde seg på master varianten. Rittet starter på Rælingen vgs også er det en masterbil frem til ca bakken ved Fettsund. Der strakk feltet seg utover og det gikk såpass fort der det ikke var oppoverbakke at du kjente det om du ikke lå på hjul. 
Jeg visste fra tidligere turer at jeg burde ligge langt frem når feltet kommer frem til Solbergfoss for å ikke miste feltet i den bratte bakken like etter demningen. Dessverre kjørte jeg litt forsiktig fordi veien var mer svingete enn jeg husket fra mine turer alene og ettersom veien ikke var sperret så holdt jeg meg på rett side av veien og feltet var bredt så det var vanskelig å komme frem. Skal ikke underslå sannsynligheten for at flere hadde gjort samme analyse som meg.. Da jeg kom til bakken måtte jeg slippe de foran meg noen meter, men jeg trodde ikke det var noen krise for det var jo mange bak. Dessverre viste det seg da jeg kom meg til toppen at det var ingen bak og luka foran den flyttet seg hele tiden. Det ble flere lange og tunge magedrag før jeg omsider klarte å kjøre inn en rytter. Heldigvis var han også innstilt på å kjøre inn flere så han tok en god føring så jeg fikk hentet meg inn og kunne bidra igjen. Vi samarbeidet godt så det tok ikke lang tid før vi hentet inn ryttere. Etter å ha hentet inn en liten gruppe fikk vi med oss et rivjern av en Rye syklist som klarte å få alle til å bidra og skape orden i rekkene så resultatet ble bedre enn summen av delene. Det føltes lett, men sykkelcomputeren viste god fart så det var ikke aktuelt å kjøre fra for det ville ikke holde. 

Rye-syklisten hadde gått på en smell og var tom for drikke med fare for å gå helt tom. Jeg hadde ennå halvannen flaske så jeg benyttet anledningen til å gjøre en god gjerning samtidig som jeg lettet sykkelen med nesten en halvkilo ;) Dessverre fikk han kramper under 10km fra mål så han fikk ikke den sluttiden han fortjente. 

For min egen regning hadde jeg ikke rekognosert siste partiet inn mot mål fra hovedveien og det var dumt for løypa tar en krass 90 graders sving fra hovedveien og opp mot Rælingen vgs og den bakken er hardere og lenger enn jeg hadde budsjettert med.. Det kunne holdt til en topp ti i klassen plassering hadde det ikke vært for dårlig planlegging og dårlig klatreform. 

Knallritt og som de øvrige av Oslo Klassikerrittet veldig bra arrangert, men om ikke annet møt opp tidlig og kjenn på bakken fra hovedveien til målområdet. 

Av Thomas Hansen
Publisert 20. nov. 2017 13:23 - Sist endret 20. nov. 2017 13:39