norsk

Publisert 7. juni 2016 11:26

The PhD Council invites you for the General Meeting on June 15th at 16:15 at Kjerka, Domus Media.

Publisert 18. jan. 2016 17:29

The PhD Council of 2016 would like to thank our predecessors for their efforts and accomplishments. We hope to continue this work and invite PhD fellows to actively engage with us for the purpose of improving our working environment and well-being.

Publisert 10. sep. 2015 09:48

The PhD Council would with this newsletter like to inform about a couple of developments at the Faculty that could affect the PhD students in different ways. We would also like to ask for input if you have any in respect to the different topics.

Publisert 10. sep. 2015 08:57

The PhD Council invites PhD fellows, post docs and research assistants to share their research experiences, get to know one another and share some food and drinks – at Professorboligen Friday 25th of September

Publisert 20. mai 2015 19:15

Join us for a workshop! Or just come later, for the food and drinks!

Publisert 12. feb. 2015 14:02

The PhD Council of 2015 would like to thank our predecessors for their efforts and accomplishments in 2014. Without their collective work, supported by their predecessors and the input and participation of the Faculty of Law’s PhD fellows, it would have been very hard for us to take on these new roles. We are privileged to maintain what has already been built up and honored with the task of promoting continued improvements for the PhD fellows at the Faculty.

Publisert 23. des. 2014 17:45

Julen er kommet, men nå på tampen av året ønsker vi i Stipendiatrådet å gi dere litt informasjon om våre aktiviteter de siste ukene frem mot jul.

Publisert 4. des. 2014 11:14

Et nytt stipendiatråd ble valgt under stipendiatallmøtet 29. oktober. Les videre for å se hvordan stipendiatrådet er sammensatt i 2015.

Publisert 4. des. 2014 11:11

Allmøtet den 29. oktober var en suksess, og vi takker alle som deltok og kom med innspill til våre gode debatter. Særlig vil vi også takke de som ble valgt til å sitte i Stipendiatrådet neste år.

Les videre for mer informasjon om Stipendiatrådets sammensetning i 2015, temaene som ble tatt opp på allmøtet, og arbeidsgruppen som er nedsatt for å se på opptakskriteriene til PhD-programmet.

Publisert 1. okt. 2014 15:27

Høstsemesteret er godt i gang, og Stipendiatrådet er klare med et nytt og innholdsrikt nyhetsbrev. Her finner dere mer informasjon om ordningen med undervisning og forlenget tilsetting for stipendiater i 3-årige stillinger, en påminnelse om det kommende allmøtet, og dessuten introduserer vi et nytt medlem av Stipendiatrådet.

Publisert 24. sep. 2014 08:15

Stipendiatrådet har gleden av å invitere til allmøte onsdag 29. oktober kl. 18:00 i Kjerka (Domus Media). Det blir, som sist, servert middag (tapas) og vin/øl/mineralvann.

Vi starter allmøtet med en kort presentasjon av Stipendiatrådet og en orientering om aktuelle saker dette semesteret. Videre vil vi åpne opp for debatt om saker som opptar stipendiatene ved fakultetet om dagen. Dere må gjerne melde inn temaer på forhånd, eller komme med dem på allmøtet. Vi ønsker blant annet å ta opp undervisningsdelen av PhD-programmet (A-seminarene), og spørsmålet om hvor vidt PostDocer bør inviteres på fremtidige allmøter og/eller i stipendiatrådets arbeid. Vi satser på at debatten blir like livlig og fruktbar som sist!

Det vil også bli avholdt valg av representanter i stipendiatrådet under allmøtet. Alle som kunne tenke seg å stille er valgbare - man trenger ikke registrere seg på forhånd. Hvis du har spørsmål i den forbindelse, eller hvis du allerede vurderer å stille, ta gjerne kontakt med oss på stip-rad@jus.uio.no.

Vennligst meld dere på allmøtet via nettskjema snarest, slik at vi kan kjøpe inn rikelig med mat og drikke!

Publisert 25. aug. 2014 11:57

Onsdag 29. oktober vil Stipendiatrådet arrangere et kombinert allmøte og sosial sammenkomst for stipendiatene ved Det juridiske fakultet. Arrangementet finner sted etter arbeidstid, og det vil bli servert mat. Stedet er som forrige gang Kjerka i Domus Media, Karl Johans Gate 47.

Detaljer om arrangementet sendes ut på e-post og blir lagt ut på Stipendiatrådets nettsider når programmet er spikret.

Publisert 6. aug. 2014 10:03

Sommeren nærmer seg, men før ferien starter ønsker vi i Stipendiatrådet å dele noen nyheter med dere. Som forrige gang er enkelte av nyhetene i den norske delen av nyhetsbrevet også på engelsk, da de kun direkte angår de utenlandske stipendiatene.

Publisert 20. mai 2014 13:34

Takk for oppmøtet på vårt arrangement onsdagen som var, hvor vi ikke bare hygget oss med god mat og et inspirerende foredrag av Anine Kierulf, men også hadde viktige diskusjoner. En av lærdommene fra disse diskusjonene er at stipendiatene ønsker informasjon fra Stipendiatrådet om sakene vi jobber med når de fortsatt er i støpeskjeen.

Med andre ord: mer informasjon på et tidligere tidspunkt, og fortrinnsvis levert per e-post. Dette nyhetsbrevet, som også er sendt per e-post, er et forsøk på å imøtekomme disse ønskene.

Publisert 12. mai 2014 13:59

Stipendiatrådet har gleden av å invitere til foredrag, allmøte og tapas onsdag 14. mai kl. 18:00 i Kjerka (Domus Media).

Vi starter kvelden med debatt om forskningsformidling og stipendiattilværelsen med Anine Kierulf som innleder. Deretter vil vi avholde et kort allmøte, hvor stipendiatrådet orienterer om aktuelle saker. Alle kan dessuten ta opp relevante saker selv på allmøtet, meld gjerne fra til oss på forhånd.

Det serveres tapas og vin, og vi satser på høy stemning og en forrykende debatt!

Vennligst RSVP via nettskjema snarest, slik at vi kan kjøpe inn rikelig med mat og drikke.

Publisert 2. apr. 2014 21:21

Det norske lokalstyret for De nordiske juristmøter lyser med dette ut stipender til deltakelse på det 40. nordiske juristmøte i Oslo 20.-22 august 2014. Det faglige programmet tar til torsdag 21. august. Invitasjon med program for møtet finnes på juristmøtets hjemmeside www.nordiskjurist.org.

Stipend kan søkes av norske deltakere som er født i 1979 eller senere. Det vil dekke deltakeravgiften på møtet (2500 kr) og bankettavgift (500 kr). I tillegg vil det dekke rimelige reise- og oppholdsutgifter for deltakere fra utenfor Osloregionen.

Søknader må være innkommet senest 16. april 2014.

Publisert 27. mars 2014 08:14

Onsdag 14. mai vil Stipendiatrådet arrangere en sosial sammenkomst for stipendiatene ved Det juridiske fakultet. Arrangementet finner sted etter arbeidstid, og det vil bli servert middag. Det vil også bli holdt et foredrag på engelsk, slik at vi inkluderer alle stipendiatene. Vi håper å kunne ha arrangementet i den nyoppussede professoboligen i Universitetshagen, men dette er ikke avklart enda.

Detaljer om arrangementet sendes ut på e-post og blir lagt ut på Stipendiatrådets nettsider så fort programmet er spikret.

Publisert 9. feb. 2014 16:29

Et nytt stipendiatråd ble konstituert denne uken. Det nye stipendiatrådet takker våre forgjengere for innsatsen i 2013, og ser frem til å bære stafettpinnen videre.

Les videre for informasjon om rådets sammensetning i 2014, våre nye engelskspråklige nettsider, og vårt første tiltak; en oversikt over finansieringskilder for doktorgradsstipendiater.

Publisert Feb. 9, 2014 11:52 AM

NO: Vi har nå opprettet helt nye engelskspråklige nettsider for Stipendiatrådet. Ved å tilby informasjon på engelsk på disse sidene håper vi å gjøre informasjonen om vårt arbeid og våre arrangementer lettere tilgjengelig. Fra nå av vil vi gjøre vårt beste for å holde de engelske nettsidene ajour med de norske. Eldre nyheter osv. vil ikke bli oversatt.

EN: The PhD Council has just launched their new English-language webpages. By providing information about or work in English as well as in Norwegian, we intend improve to access to information about our work and events. From now on out we will do our best to keep these web pages updated vis-a-vis their Norwegian counterparts. Older news articles etc. will not be translated.

Publisert 23. sep. 2013 11:38

Stipendiatrådet inviterer til guidet tur på Tøyen Munch-museet etterfulgt av middag på Brasseriet. Helt gratis. Jubileumsutstillingen "Munch 150" er den mest omfattende presentasjonen av Edvard Munchs kunstnerskap som noensinne er vist.

Publisert 24. juni 2013 12:07

PhD on Track is a resource for PhD students who are beginning their research career, and who want to learn more about information- and literature for reserach purposes, and about how to publish research.

Publisert 31. jan. 2013 11:32

Stipendiatrådet ønsker å invitere til Vestlandstur 9.–12. mai 2013. Målet for turen er økt innsikt i norske røtter, naturopplevelse mens våren er i anmarsj og å styrke tilhørigheten til stipendiatfellesskapet i Oslo - med særlig henblikk på våre utenlandske stipendiatkolleger.

Publisert 29. jan. 2013 22:40

Kjære stipendiatkolleger, nye medlemmer har nå overtatt stafettpinnen som representanter i Stipendiatrådet. Vi takker samtidig våre forgjengere for deres innsats i 2012.