Nyheter - Side 18

Forbundsleder i NTL John Leirvaag
Publisert 15. mai 2015 10:50

Med regjeringens forslag vil kravet til hva en professor er og skal være, bli lokalt, relativt og potensielt uforutsigbart. Det hever ikke kvaliteten på norsk forskning, og det er til hinder for mobilitet mellom institusjonene, skriver NTL-leder John Leirvaag sammen med Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg og leder i Forskerforbundet Petter Aaslestad i en kommentar i Dagsavisen fredag 15. mai.

Publisert 13. mai 2015 11:05

Det er enighet i årets mellomoppgjør i staten. Oppgjøret har som frontfaget en ramme på 2,7 prosent. - Vi er fornøyd med at vi denne gangen fikk brukt alle pengene på generelle tillegg. Dette bidrar til å sikre statsansattes reallønn. Måten tillegget er fordelt på, gjør at lønnsforskjellene mellom kvinner og menn forsette å minke, sier 1. nestleder i NTL Kjersti Barsok.

Publisert 10. apr. 2015 11:03

NTL, Forskerforbundet og Tekna arrangerer frokostseminar om regjeringens foreslåtte endringer i opprykksordningen for undervisnings- og forskerstillinger tirsdag 21. april kl. 07:45–10:00 i Munchsalen på Radisson Blu Plaza Hotell i Oslo. 

Seminaret er gratis, men det er begrenset plass og påmelding skjer etter først til mølla-prinsippet. 

Publisert 13. mars 2015 14:38

Produktivitetskommisjonen har en snever definisjon av samfunnsoppdraget, og forslagene sikter mot å øke utbytte i snever og økonomisk forstand, i stedet for å se på samfunnsnytten – som selvfølgelig er vanskelig å måle, sier Ellen Dalen hovedtillitsvalgt ved NTL Universitetet i Oslo.