Julekalender 2020

Bli kjent med våre tillitsvalgte og andre med verv i foreninga i vår julekalender! Alle lukene blir lagt ut på vår Facebook-side og samlet i denne artikkelen etter hvert.  En fullstendig oversikt over våre tillitsvalgte finner du her.

Illusrasjonsfoto: Canva

Luke 24 - Natalia

«Vi har ofte mange forventninger til hva jul er og hvordan det burde være, og det er bra. Men i år tror jeg det kan være spesielt viktig å senke skuldrene litt - alt blir ikke som det pleier å være, og kanskje ikke helt perfekt heller, men det er greit. Dette varer ikke evig - det blir bra igjen!»

Siste luke i kalenderen er selvfølgelig vår kjære hovedtillitsvalgte og leder av NTL UiO, Natalia Zubillaga. Natalia ble leder i 2019, etter å ha vært nestleder siden 2014.

«For meg var det aldri et spørsmål om hvor jeg skulle organisere meg. Det har alltid vært i LO-foreningen uansett hvor jeg har jobbet. NTL representerer felleskap, felles interesser og kollektiv makt nedenfra gjennom et sterkt medlemsdemokrati. Bredden i medlemsmassen vi representerer er en styrke og noe jeg er kjempestolt av - at vi jobber på tvers av særinteresser og finner frem til felles politikk og mål. Den bredden mener jeg er essensiell for en fagforening.»

Da gjenstår det bare å ønske dere alle en riktig god jul! 😊🎄

 

Biletet kan innehalde: 2 personar, folk står og utandørs


Luke 23 - Marianne

"Det store høydepunktet før jul er å pynte juletreet! For når det er gjort er det bare å komme ned i hvilepuls, hoppe inn i pysjbuksa og se de samme gamle filmene. "Harry Potter", "The Holiday" og "Love Actually" er et must hvert eneste år, sammen med "Grevinnen og hovmesteren" selvfølgelig."

Marianne er nestleder i NTL UiO nestleder NTL UiO og har permisjon fra sin stilling som seniorrådgiver ved Institutt for klinisk medisin, Det medisinske fakultet.

Hun har hatt verv i NTL siden 2009, da hun ble lokal tillitsvalgt på fakultetet

"Jeg valgte å bli aktiv i NTL først og fremst fordi jeg ønsket å gi noe tilbake til NTL-fellesskapet. Det er et stort privilegium å få være NTL-tillitsvalgt og ivareta våre medlemmers rettigheter og jobbe for deres lønns- og arbeidsvilkår."

Biletet kan innehalde: Éin person, hav, himmel, nærbilete, utandørs, vatn og natur


Luke 21 - Solveig

"Det er to ting jeg MÅ ha for å komme i julestemning: Adventsstjerna som lyser i vinduet og å lese "Julemysteriet" av Jostein Gaarder. Det er den beste opptrappinga til jul for meg!"

Solveig har vært verveansvarlig i NTL UiO siden september 2019. Hun er i permisjon fra stillingen sin som seniorkonsulent ved Avdeling for studieadministrasjon. Hun er også redaktør for Ny Giv.

"Hvis det er én ting 2020 har vist oss, er det hvor viktig og mektig det er å være organisert. NTL var det opplagte valget for meg, og jeg er veldig glad for å få være med på å gjøre fellesskapet vårt sterkere gjennom verving."

Biletet kan innehalde: Éin person, tre, plante, utandørs, nærbilete og natur


Luke 19 - Axel 

"Jeg vil anbefale å bruke juleferien til å lese Nina Björks siste bok "Om man älskar frihet: tankar kring det politiska". Björk løfter der diskusjonen om ulikhet og frihet opp et nivå, og våger å tenke høyt om hva slags samfunn vi egentlig ønsker å være med å skape. Kanskje ikke boka som får deg i mest julestemning, men omslaget er i det minste rødt!"

Axel jobber som seniorkonsulent på Juridisk fakultet. Han har vært frikjøpt som organisasjonssekretær i NTL UiO siden mars, og er med i Ny Giv-redaksjonen.

"Jeg ble med i NTL fordi det er en organisasjon som ser verdien i å organisere alle stillingsgrupper - fra renholdere til professorer - og bruker dette til å forene politikk om så vel forskning og undervisning, som solidaritet og en rettferdig lønnspolitikk."

 


Luke 17 - Gry

«I førjulstiden elsker jeg å stå opp tidlig i helgene, sette på litt julemusikk eller radio og bake julekaker. Jeg baker minimum fem-seks slag, og gir bort en del så andre kan få glede av det. Jeg elsker å lage jul rundt meg!»

Gry jobber som førstekonsulent ved Institutt for helse og samfunn på medisinsk fakultet.

Hun begynte i NTL UiOs studieutvalg i 2014, og hadde meg seg flere års erfaring fra studieutvalget på veterinærhøgskolen, hvor hun jobbet før hun startet på UiO.

Biletet kan innehalde: Éin person


Luke 16 - Astrid

"Jeg elsker klisjéfylte julefilmer som Love Actually og The Holiday, og må se disse to hver eneste jul. Ellers pleier familien å ha som tradisjon å gå på kino 2. juledag. Dette utgår jo i år, men vi skal nok klare å fylle romjula med mange andre filmer likevel."

Astrid jobber som studiekonsulent ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning (ILS), for masterprogrammet i utdanningsledelse. Hun ble valgt inn i Ny Giv-redaksjonen på årsmøtet i vår.

Biletet kan innehalde: Éin person, utandørs


Luke 15 - Tom

"Det beste med jula er mye langsom tid, masse familie og raust med god mat."

Tom jobber som senioringeniør på Elektronikklaboratoriet på Kjemisk institutt. Han har vært tillitsvalgt på MN siden 2011 og varatillitsvalgt før det.

"NTLs tydelige kamp for de ansattes rettigheter, en rettferdig lønnspolitikk for alle stillingsgrupper samt verdier som fremmer solidaritet og fellesskap, gjør det meningsfullt å være tillitsvalgt for NTL."

Biletet kan innehalde: Éin person, utandørs


Luke 14 - Gabrielle

"Når kongerøkelsen tennes og lukten av stekt ribbe og hjemmelaget surkål sprer seg i leiligheten – da kommer julestemningen!"

Gabrielle jobber som seniorkonsulent i Gruppe for arrangementsstøtte i Eiendomsavdelingen (EA). Hun har vært tillitsvalgt i EA siden 2012, de første årene som vara.

"Læringskurven som tillitsvalgt har vært bratt og utfordringene mange, men jeg har ikke angret en dag!"

Biletet kan innehalde: Éin person, står, tre, briller, utandørs og natur


Luke 12 - Siv

«Solidaritet og fellesskap er verdier som står sentralt når NTL utformer sin politikk, og det liker jeg med NTL. For meg er det meningsfullt å få være med å løse konflikter medlemmene våre måtte ha.»

Siv har vært tillitsvalgt ved SV i mange år og jobber med personalsaker for NTL UiO.

Tips til en hyggeligere førjulstid:

«For å komme i julestemning kjøper jeg duftende blomster og stearinlys og da gjør det lite om det ikke er snø ute. Julemusikk og gløgg gjør også susen.»

Biletet kan innehalde: Éin person, sit, sko, barn og utandørs


Luke 10 - Ellen

«Julestemningen kommer når det er klementiner på bordet, og papirstjerner på vinduene. Det siste er en tradisjon fra barndommen som jeg også har tatt med til HF!»

Ellen jobber som kommunikasjonsmedarbeider ved HF, Det humanistiske fakultet. Hun ble valgt inn i Ny Giv-redaksjonen på årsmøtet i april i år.

«Jeg har vært fagorganisert siden 2005, så da jeg ble spurt om jeg ville stille som kandidat til Ny Giv synes jeg det var en fin og hyggelig anledning til å få bidra til det arbeidet NTL gjør.»

Biletet kan innehalde: Éin person, smilar, nærbilete og innandørs


Luke 8 - Tone Cecilie

Boktips: "Tove Janssons lille fortelling: Grantreet/Julen kommer til Mummidalen, den får oss til å litt av oss selv og kanskje ta det litt roligere i juleforberedelsene."

Tone Cecilie jobber som museumslektor/mangfoldskurator i Utstillings- og publikumsseksjonen ved Kulturhistorisk museum (KHM). Hun har vært tillitsvalgt i litt over ett år, og sier dette om vervet:

"Det er fint og lærerikt å kunne bidra til NTLs arbeid for gode og trygge offentlige tjenester og undervisningsinstitusjoner og å sikre ansattes rettigheter."

Biletet kan innehalde: Éin person, står


Luke 7 - Anne Lise

"Jeg er opptatt av rettferdig fordeling av godene i vårt samfunn. Derfor NTL er den organisasjonen som best representerer mine verdier. Å jobbe som tillitsvalgt er meningsfylt. Jeg liker veldig godt kontakten med medlemmene og det gir meg et ekstra kick at vi alle står sammen og kjemper for felles sak."

Anne Lise jobber som førstekonsulent på Institutt for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassiske fag (IFIKK). Hun hr vært tillitsvalgt ved HF siden mars 2018.


Luke 6 - Ragnhild

"I fjor jul reiste jeg på besøk til en ecuadoriansk landsby hvor jeg tidligere har vært på feltarbeid. Det beste var å dele ut julegaver til skolen der. Den lille, røde lommelykta med NTL-logo slo også godt an hos barna!"

Ragnhild er studiekonsulent ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning (ILS). Hun har vært tillitsvalgt ved UV siden mai 2018.


Luke 5 - Hans Henrik

"Jeg valgte NTL fordi de står for en solidarisk lønnspolitikk og representerer hele spekteret av ansatte på UiO."

Hans Henrik jobber som seniorkonsulent med magasinansvar på HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus og har vært lokal tillitsvalgt på Universitetsbiblioteket i Oslo siden 2012.

Filmtips: "Jeg kommer alltid i god julestemning når Karl-Bertil Jonssons jul ruller over TV-skjermen!"


Luke 4 - Caroline

"En viktig del av juleforberedelsene mine er å pynte kontoret med store mengder julepynt. Kontoret skal skinne og glitre i alle julens farger. I tillegg pleier vi å by alle kollegaer på pepperkaker og gløgg. I år er det hjemmekontoret som blir pyntet."

Caroline er tillitsvalgt på SV-fakultetet, og har vært det siden 2015.


Luke 3 - Øystein

Øystein har vært tillitsvalgt ved HF i mer enn 40 år(!) og har jobbet mye med internasjonal solidaritet/internasjonal fagbevegelse. Han jobber som senioringeniør ved IT-seksjonen.

Musikktips:
- Anbefaler Steve Earl & the Dukes siste album «Ghosts of West Virginia»


Luke 2 - Gry

"Det fine med å være tillitsvalgt er å få jobbe med det mest grunnleggende for fagbevegelsen, å hjelpe til med å sikre medlemmene gode og trygge arbeidsvilkår. Også er det i tillegg både lærerikt og sosialt."

Gry har vært varatillitsvalgt på Det medisinske fakultet siden 2009. Hun er seniorkonsulent ved Institutt for klinisk medisin, for Barne- og ungdomsklinikken og Kvinneklinikken

Tips til førjulsaktivitet:
"Kan anbefale å se "The Nightmare Before Christmas», lese dikt og høre på The Cure"


Luke 1 - Hannah

"Jeg MÅ bake og dekorere pepperkakehus og spise chili con carne sammen med familien for at julefreden skal senke seg. Dette har vi gjort hver desember siden jeg ble født!"

Eksamenskonsulent på psykologisk institutt og varatillitsvalgt på SV siden 2018.

 

 

Av Solveig Blomstrøm Nordbø
Publisert 7. des. 2020 14:29 - Sist endret 23. des. 2021 13:57