Artikler

Publisert 7. juni 2021 15:18

NTL-foreningene ved de ulike universitetene, høgskolene og forskningsinstituttene arrangerte 12. mai digital sektorsamling. DeFacto – kunnskapssenteret for fagorganiserte hadde fått i oppdrag å lage en rapport som omfattet en utredning av dagens situasjon og konkrete forslag til endringer.  

Publisert 21. des. 2020 14:59

NTL UiO inviterte til digitalt seminar om hvordan en tillitsreform i universitets- og høgskolesektoren kan og bør se ut. Seminaret ble innledet av leder for NTL UiO Natalia Zubillaga, og deretter fikk fire innledere ta ordet.

Publisert 7. des. 2020 14:29

Bli kjent med våre tillitsvalgte og andre med verv i foreninga i vår julekalender! Alle lukene blir lagt ut på vår Facebook-side og samlet i denne artikkelen etter hvert.  En fullstendig oversikt over våre tillitsvalgte finner du her.

Publisert 20. nov. 2020 11:00

Etter årets lønnsoppgjør er det noen setninger som har festet seg i hukommelsen: «Likt kronetillegg til alle», «prosenttillegg skaper økte forskjeller», «krav om et sentralt generelt kronetillegg.» Hørt dem før? Ja det har vi da så sannelig.

Hvorfor er dette en gjenganger, og hva er greia med å sette kroner og prosent opp mot hverandre?

Publisert 1. juli 2020 09:52

Tirsdag 16. juni ble det avholdt årsmøte i NTL UiO. Normalt skjer dette i februar/mars, men det ble i år utsatt på grunn av koronakrisen. Nytt for året var også at møtet ble avviklet digitalt ved bruk av Zoom og møteplattformen MyMeet. 

Bed med tulipaner utenfor en bygning med glassvegger. Blå himmel.
Publisert 9. juni 2020 09:26

12.mars kl 18.00 stengte store deler av UiO dørene. Ansatte ble bedt om å ha hjemmekontor og skjermer, tastatur og mus ble pakket ned og tatt med hjem for å rigges opp i en krok på kjøkkenet, stua eller gjesterommet. Studentene barrikaderte seg på hybelen, flere reiste hjem til familien. 

Nå har vi så smått begynt å vende tilbake til kontorene, mens andre har vært her hele tiden. Fortsatt er det folketomt og stille, det minner mest om sommerferie på UiO. Likevel jobbes det iherdig, både fra hjemmekontor, i byggene og på uteområdene. 

Ny Giv har snakket med tre ansatte om tiden etter koronatiltakene kom. Her er et innblikk i deres nye arbeidshverdag.

 

Folkemengde på Youngstorget 1. mai
Publisert 27. apr. 2020 14:08

Arbeidernes internasjonale kampdag er for mange et høydepunkt på kalenderen. Også vi i NTL UiO har sett fram til å lufte fanen og marsjere gjennom byen i lag med tusentalls av kamerater. På grunn av corona-situasjonen går det som kjent ikke noe tog fra Youngstorget i år, men dagen skal like fullt markeres.

Natalia Zubillaga innleder om NTL UiOs krav til hovedforhandlinger
Publisert 30. jan. 2020 10:36

Til våren er det duket for hovedoppgjøret 2020. NTL UiO inviterte derfor til medlemsmøte 13. desember for å få vedta hva som bør prioriteres inn i den neste tariffperioden.

Publisert 30. jan. 2020 10:35

Norge anses som et av verdens mest likestilte land, men fortsatt tjener kvinner mindre enn menn. Siden 1975 har kvinner aksjonert for likelønn, og med dagens utvikling vil det ta nærmere 200 år før vi er i mål.

Venstre bilde: Flere personer står rundt en snublestein. Sidsel Levin står med ansiktet vendt mot kamera, i rosa regnfrakk og med røde briller. Flere andre står rundt. Høyre bilde: To personer står foran to snublesteiner som er lagt ned i asfalten. Kun føttene deres og snublesteinene er synlige. Begge har sorte gummistøvler på. Teksten på steinene er utydelig.
Publisert 23. okt. 2019 14:07

Torsdag 17. oktober arrangerte studieutvalget ved NTL UiO byvandring med Sidsel Levin, tidligere leder for Jødisk Museum i Oslo. Temaet for vandringen var jødenes liv og historie i Oslo, og turen gikk fra den gamle jødiske gravlunden ved Sofienbergparken, over Grünerløkka, til sluttpunktet det jødiske museet.