NM i programmering

MAPS inviterer til NM i programmering (NCPC) i Oslo! Dette er en konkurranse for alle, fra rutinerte masterstudenter til førsteårsstudenter som nettopp har begynt å lære programmering.

REGISTRERING (registreringssiden er ganske håpløs, have patience!)

Husk å velge University of Oslo både når du registrerer bruker, og når du registrerer lag!

Frist for registrering er torsdag 8. oktober kl 18.00!


NM i programmering er en lagkonkurranse for lag på inntil tre personer, og består av mellom 10 og 15 oppgaver som skal løses i løpet av fem timer. Oppgavene løses ved at man skriver et program i enten Python, Java, C, C++, C#, Objective-C, Go, Haskell eller PHP. Programmet lastes opp på en nettside, som tester programmet og ev. godkjenner oppgaven. Lagene blir rangert etter hvor mange oppgaver de klarer, og ved likhet teller også tiden de har brukt på å løse dem.

Oppgavene har varierende vanskelighetsgrad, typisk er det tre relativt enkle oppgaver, en del middels-til-vanskelige oppgaver, og noen som er helt umulige. Mer informasjon om konkurransen finner du her.

Under konkurransen får man tildelt en ny gjestebruker, det er altså ikke tillatt å bruke sin egen UiO-konto. Det er tillatt å endre editorconfig, men ellers er ingen elektroniske hjelpemidler tillatt, unntatt offisielle API lenket til fra konkurransesidene. Se mer om konkurransereglene her.

NB! Juryen garanterer at alle problemer kan løses i Java og C++, men kan ikke videre garantere at alle oppgaver lar seg løse i andre språk. Vi kommer tilbake med mer informasjon om hvilke språk vi vil gjøre tilgjengelig på UiO-maskinene. Anta inntil videre at du skal konkurrere på en helt ny UiO-bruker, med tilgang til Java, C, C++, Python2 og Python3.

Det blir snacks og drikke under konkurransen. Når konkurransen er ferdig samles vi, spiser pizza og tar en gjennomgang av oppgavene.

Registrering/oppmøte er på IFI2 i tredjeetasje utenfor Assembler og Limbo. Der vil dere få utdelt sitteplasser og gjestekontoer.

De to beste studentlagene ved UiO er kvalifisert til NWERC ("EM i programmering") i Linköping i slutten av november.

Hvis du vil øve deg litt til konkurransen bør du sjekke ut open.kattis.com; dette er dommersystemet som brukes under konkurransen. Her kan du se oppgaver som er gitt tidligere, og sjekke løsningene dine mot serveren. Under er noen tips til oppgaver du bør se på.

For å lære basics om hvordan input/ouput gjøres kan du se her eller på slidene fra MAPS' introkurs i konkurranseprogrammering.

Ellers anbefales du å ta en titt på disse oppgavene på Kattis:

Erase (lett)
Planting trees (middels -)
Cookie selection (middels)
Galactic warlords (middels)

Publisert 1. okt. 2015 12:05 - Sist endret 1. okt. 2015 12:05