Mekling i statsoppgjøret i gang

Mandag startet meklingen for Unios medlemmer ansatt i stat og kommune. Fristen for å komme til enighet i meklingen er satt til søndag 25. mai klokken 24.00.

I det statlige forhandlingsområdet er det riksmekler Nils Dalseide som mekler. I kommuneområdet (KS) er det Reidun Wallevik som mekler for partene, mens Geir Engebretsen mekler i Oslo kommune.

– Meklingsprosessen blir uten tvil utfordrende, men vi går inn i meklingen med ambisjoner om å komme frem til enighet, sier Sigrid Lem, forhandlingsleder i Unio stat.

Meklingen er en lukket prosess, og det er kun riksmekleren som kan informere underveis i meklingen. I meklingsperioden vil det derfor ikke bli presentert ny informasjon på Forskerforbundets eller Unios nettsider.

Meklingsfristen er satt til midnatt søndag 25. mai. Dersom meklingen ikke fører fram kan det bli streik fra arbeidsdagens start mandag 26. mai.

De av Forskerforbundets medlemmer som tas ut i en eventuell streik, får informasjon om dette i god tid før streiken er et faktum. Informasjonen sendes ut fra Unio til det enkelte medlem som tas ut i streik.

Så snart det er noe nytt å melde om utfallet av meklingen vil det bli publisert på www.forskerforbundet.no og www.unio.no

 

Publisert 6. mai 2014 12:54 - Sist endret 6. mai 2014 12:54