Hvilken plastikk er rett for meg?

Det finnes mange produsenter av discgolf disker, her vil vi ta for oss de ulike plasttypene til en av de største produsentene i bransjen - Innova Champion Discs.

DX er en plastikk som mange synes har et godt grep og er god å holde i og er av den grunn et utmerket valg for puttere. DX-plast er også den billigste plasblandingen som finnes, noe som også oversettes til holdbarhet - treffer du et tre blir disken fort hakkete og flyr helt annerledes enn før møtet med treet.
Som nybegynner må du fort regne med at du treffer en hel del trær på veien mot kurven, så vi anbefaler generelt å legge inn noen ekstra 10-kroninger for å få en mer durabel plastikk.

Pro er et lite steg opp fra DX-plasten i durabilitet. Dette er også en plast som har et utmerket grep i alle værforhold, og som har en av markedets beste priser.

XT er en forholdsvis ny plastblanding som er en hel del stivere enn DX og Pro, men tåler til gjengjeld en ekstremt mye større påkjenning før det går utover flykarrakterestikkene til discen.

R-Pro er en har en mer gummiaktig følelse noe som gjør den til en ideell kandidat for nordisk klima hvor det ofte er noe kjøligere enn på andre siden av atlanteren. Dette er også en fenomenal disc når det regner eller er vått på bakken.

*GStar er en veldig fleksibel disc og er blant toppsjiktet når det kommer til plastikk. Dette er en veldig durabel plasttype som tåler skikkelig juling og tåler et møte med de fleste trærne i skogen. Denne slitesterkheten er også noe som gjenspeiles i prisen, denne plasten er noe dyrere enn de tidligere nevnte plastblandingene - men dette sparer seg fort inn over tid.


*Champion er en den mest slitesterke plastblandingen fra Innova vil beholde mye av de initielle flykarakterestikkene i mange år og er førstevalget til mange av verdens beste golfene. Kjøper du en disk i champion plast vil du ha en disk som er med deg helt til den på mystisk vis knekker i to eller blir borte i en busk.

*Star er den siste i kategorien ‘premium plast’ fra Innova. Her har de laget et kompromiss mellom slitestyrken til champion og grepsfølelsen fra mindre durable disker. Denne plasten er mindre stiv enn champion, men fremdeles et godt stykke unna G(ummy)Star. Dette kompromisset er det mange pro golfere som liker godt, men er på den andre siden den dyreste plastblandingen.

*Dette er plasttyper som har en høyere pris per disk. Vi anbefaler likevel på det sterkeste at nybegynnere anskaffer en driver i en av disse typene grunnet den høyst overleggende slitestyrken de har

Published Sep. 1, 2017 7:35 PM - Last modified Dec. 3, 2017 1:39 AM