En herlig sykkeltur sent i april

Fredag syklet jeg hjem fra jobb via Kikut, og vegene var bare og alt bare vellstand. Lørdag morgen var det strålend vær og det rykket i sykkelbeina. Fredagens erfaring gjorde at jeg satset på at resten av vegene i marka var av samme beskaffenhet -  det stemte ikke helt.

Lørdag var det flott vær og forholdene lå fint til rette for en fin dag på sykkelsetet. Jeg la i veg inn Sørkedalen og bestemte meg for å ta turen innover mot Heggelia og videre innover. Kom imidlertid ikke så langt før jeg støtte på første snøen. Etter hvert ble skiføret relativt bra, og kunne nok med hell byttet ut sykkelen. Noen steder var det hardt etter en relativt kald natt, men der sola hadde stått på ble det bløtt og sommerdekkene tok ikke godt nok tak til at det ble fremdrift av det. En god del av turen ble derfor trilling av sykkel på kaldt og vått underlag.

Skiføret var enkelte steder bedre enn sykkelføret

Skiføret var enkelte steder bedre enn sykkelføret.

Utsikt over et islagt Heggelivann fra Heggelia.

 

Etter hvert kom jeg fram til Heggelia, der jeg visste at det er helårs bilveg fram til. Deretter var vegene bare - så lenge jeg holdt meg til aktivt brukte veger. Syklet om Damkjern og ned rundt Steinsfjorden, både for å få bare veger hele vegen hjem, og også for å hilse på noen venner.

Sommersesongen er for alvor igang.

Av Bobben Severinsen
Publisert 30. apr. 2012 11:47 - Sist endret 30. apr. 2012 11:51