UiOs vinteraktivitetsdag 27. februar 2020

Skiforholdene er ikke de beste, og vi ser oss nødt til å iverksette et alternativt opplegg til skiturene. Vi setter opp busser til Lygnasæter hvor vi forhåpentligvis har en fin dag i skiløypene der før vi setter oss på bussen igjen klokka 14.45 og blir fraktet hjem igjen. Bussen går til Soria Moria - via Blindern.

_________________________________________________

Ansatte tilbys i år tre alternativer: lang og kort skitur ved Lygnasæter. Der kan man legge opp lengden på turen etter form og ønske - bare vær tilbake til bussen før den går - ellers blir det en lang tur hjem.

Bussen stopper og starter ved Lygnasæter, som har både kiosk og kro som er åpen. Det betyr at man kan vente innendørs om man er litt tidlig tilbake fra skituren.

Merk at all skigåing foregår på Lygnasæter og man må melde seg på nettskjemaet og krysse av for at man vil ha skyss til Stryken (selv om turen går til Lygnasæter) - kan ikke endre på skjemaet etter at det er aktivert.

 

Den populære Skinnelangs, til fots, av og med Erlend Garåsen er allerede fulltegnet. 

Alle inviteres også i år til å runde av dagen med middag og premieutdeling på Soria Moria.

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Hvert år inviteres alle ansatte ved Universitetet i Oslo til vinteraktivitetsdag! Dette er et sportslig og sosialt arrangement. Alle aktivitetene arrangeres i utgangspunktet uansett vær- og føreforhold. Skulle turen bli avlyst på grunn av været (ekstremvær) vil det vil bli lagt ut info på nettsidene til UiOBIL og e-post til de som  har meldt seg på.

Vi gjentar suksessen med festmiddag på Soria Moria Hotell like ved Voksenkollen. Mange synes det er hyggelig å runde av dagen med nydelig middag, premieutdeling og god stemning sammen med kollegaer fra hele UiO.

Påmelding

Påmeldingsfrist: 20. februar kl. 23.59.

Påmelding til kort skitur, lang skitur og festmiddag

Påmelding til Skinnelangs Hølenviadukten (Arrangementet er fullt, se lenger ned for info)

For festmiddagen er det en egenandel på kr. 325,-. For dette får du servert en nydelig 3-retters meny og drikke til maten. Egenandelen betales til:

 • Konto: 0540.06.50448 Pb 1066 Blindern, 0317 Oslo eller
 • Vipps: 81892.
  Husk å få med navn på den som skal på middagen i betalingen.

Lang skitur (Stryken)

Busstransport fra parkeringsplassen ved Helga Engs hus kl 08.45.

Stryken – Kikut–  Frognerseteren. Turen er om lag 15 km til Kikut og deretter 15 km via Tryvannsstua til Frognerseteren. På Stålmyra er det sjokolade- og varmdrikke stasjon. På Kikutstua er det muligheter for nybakte boller og drikke.

Kort skitur (Frognerseteren)

Oppmøte på Frognerseteren stasjon kl 10.00. Vi går sammen til Skjennungstua og videre til Ullevålseter. Herfra kan man enten gå til t-bane på Sognsvann eller finne veien gjennom skogen til festlokalet på Soria Moria. 

Skinnelangs

Det er nå noen få ledige plasser. Send en epost til e.f.garasen@usit.uio.no for påmelding.

Årets tur går langs en nedlagt del av Østfoldbanen forbi den severdige Hølenviadukten. Hele turen er 12 kilometer lang. Vi starter fra Vestby stasjon og vandrer på sykkelstien frem til Kjenn holdeplass. Fra Kjenn fortsetter vi i en nedlagt jernbanetrasé langs det idylliske Kjennstjernet og gjennom dype fjellskjæringer. Traséen har grusdekke hele veien frem til Sonsveien stasjon og er seks kilometer lang. Når vi ankommer Hølenviadukten, den 131 meter lange majestetiske stålbrua, tar vi en lengre matpause ved Hølen kafé som har historie tilbake til 1850. Her vil Vidar Vik fra Bane Nor holde et foredrag om restaureringen av Hølenviadukten og kommunens planer om å anlegge turvei langs traséen. Vi fortsetter langs den gamle jernbanetraséen frem til Sonsveien stasjon og vil passere nedlagte Såner stasjon på veien. Vi returnerer med toget fra Sonsveien kl. 14.39 som er 15.19 i Oslo.

 

Kjennstjernet.
Kjennstjernet. Foto: Erlend Garåsen

NB. Egenandel på 110,– må betales ved påmelding som dekker mat og underholdning. Betales på Vipps 81892 eller til konto 0540.06.50448.

Toget til Vestby går kl. 8.48 fra Oslo S. Møt opp i god tid før avgang. Billetten på 82,– må dekkes selv.

Turen organiseres av Erlend Garåsen fra USIT. Han er kjent gjennom TV-innslag på NRK, artikler i aviser, intervju på radio mm. Les mer om han og hans ferd langs operative og nedlagte jernbanelinjer i Norge: skinnelangs.no.

Festmiddag og premieutdeling

Det blir middag for deltakerne i staselige lokaler på Soria Moria Hotell som ligger ved Voksenkollen.

Du får servert nydelig 3-retters middag, to glass vin eller annen drikke og kaffe til desserten. Middagen serveres kl. 18:00.

 

Meny

 • Forrett: Hummerbisque med skalldyr og sitron crème fresh dressing og brødchips
  Allergener: selleri, fisk, skalldyr, sulfitter

 • Hovedrett: Lammeskank med sjysaus, serveres med rotgrønnsaker, tyttebær og ramsløkpotetmos
  Allergener: Laktose , selleri, sulfitter

 • Dessert: Bringebærisparfait med sjokoladetrekk og havreflarn
  Allergener: gluten, laktose, egg

Etter middagen er det tid til å danse og mingle i baren på hotellet fram til kl. 01:00

Alt dette får du for en hyggelig pris.

Fine premier trekkes ut blant de som er tilstede på middagen.

Nærmeste T-banestasjon er Voksenkollen og det tar 10-15 minutter å gå fra stasjonen til Soria Moria.

Buss nr 48 stopper rett foran inngangen til Soria Moria.

Dusj, badstu og bagasje

Alle som har meldt seg på middagen får tilgang til å bruke dusj/badstu (gratis) og badeanlegg (kr. 100,-) på Soria Moria Hotell. Husk å ta med håndkle, evt leie i resepsjonen (kr 25,-). Dette betales alt direkte til hotellet.

UiOBIL sørger for frakt av bagasje fra Helga Engs hus og til hotellet.

Føreforhold

Se skiforeningens sider (http://www.skiforeningen.no/) for informasjon om føreforhold og kartbeskrivelser.

Emneord: ski, skidag, vinteraktivitetsdag, vinteraktivitet, 2019
Publisert 14. jan. 2020 16:03 - Sist endret 26. feb. 2020 11:16