Ashtanga Yoga - våren 2022

ENDELIG YOGA!

-

Bli med på kurs med vår populære instruktør Vibeke Gjeruldsen.
Oppstart uke 3!

Vi tilbyr denne sesongen Ashtanga yoga på 2 ulike steder: morgenyoga på Tøyen og i arbeidstiden på Domus Athletica. 

Begrenset antall plasser, førstemann til mølla-prinsippet. Kurset er for alle ansatte ved UiO og du trenger ikke være medlem av UiOBIL for å delta.
Ta med egen matte.

 

MORGENYOGA PÅ TØYEN     FULLT

TID: Onsdag kl. 07.30-08.30, første time 19/1 2022
STED: NHM Tøyen, Amfiet i det nye Klimahuset i Botanisk Hage

__

ASHTANGA YOGA PÅ DOMUS ATHLETICA (2 nivå)

TID NYBEGYNNER: Fredag kl. 11-12, første time 21/1 2022
TID VIDEREKOMNE: Fredag kl. 12.15-13.15, første time 21/1 2022
STED: Sal 1E på Athletica Domus

__

PÅMELDING ALLE KURS

Påmeldingsfrist: 20. desember 

Påmelding via nettskjema (Nb! Bindende påmelding)

Pris: kr. 1040,- / 12 timer

Konto: 0540.06.50448, UiOBIL, Postboks 1066 Blindern, 0316 Oslo

Vipps: 81892 Husk å merke med navn.

__

Påmelding bekreftes via mail fra UiOBIL dagen etter påmeldingsfristen.

Merk at påmeldingen er bindende og egenandelen må betales uavhengig av om man møter opp på kursene eller ikke. Det er mulig å endre/slette påmelding helt fram til fristen.

Nb! Ta med egen matte.

 

________________

Om instruktøren

(Vibeke Gjeruldsen)

Vibeke Gjeruldsen startet med klassisk yoga på 90-tallet og har hatt Ashtanga yoga som sin daglige praksis siden 2003. I 2007 fullførte hun AYOs 2-årige yogautdanning. Siden 2005 har hun vært en dedikert elev av italienske Lino Miele og følger hans undervisning i Italia og India. Hun har også vært på kurs med og blitt inspirert av John Scott, Kino McGregor og Tim Feldman. Vibeke har erfart yogaens terapeutiske virkning. Kroniske ryggsmerter er bortimot forsvunnet takket være en jevn og god yogapraksis. Vibeke har tidligere jobbet i utelivsbransjen, og i kunst og kulturlivet i Oslo, Italia og Thailand.

Om Ashtanga yoga

Ashtanga for nybegynnere er for den som aldri har praktisert/trent Ashtanga yoga før, eller for den som ønsker å gå tilbake til ett enklere nivå for å fordype sin praksis og teknikk. Man går gjennom pusteteknikk og første del av ”Primary series” (solhilsener, stående øvelser og etter hvert noen sittende, samt avsluttende sekvens og avslapningsøvelser). Ashtanga for viderekomne er for den som har praktisert nybegynnerkurs eller tilsvarende.

Ashtanga yoga er en fysisk krevende yogastil, hvor pust, bevegelse og meditasjon forenes. Ashtanga yoga passer i prinsippet for alle og man trenger over hodet ikke være myk for å praktisere yoga. Man trenger heller ingen forkunnskaper, kun en yogamatte, lette klær og et åpent sinn. Ashtanga yoga er basert på flere tusen år gamle skrifter og tradisjoner. 93-årige  Sri K. Pattabhi Jois (Guruji) i Mysore, India er den som har utviklet denne yogaretningen og ført tradisjonen videre i moderne tid. Det er en effektiv og utmerket form for trening, som gir økt kroppsbevissthet, løser opp spenninger, gir styrke, smidighet, energi og et rolig sinn. Det helhetlige perspektivet og dens positive effekter har gjort Ashtanga yoga veldig populær i vesten de siste årene.

Hva bør jeg ha på meg

Myke ledige klær, men ikke for mye for du blir varm. Vi stiller med matter men anbefaler at du skaffer din egen av bl.a. hygieniske årsaker.

____________________________________________________________________

Meld deg på e-postlista: trening-i-arbeidstiden@uio.no  (klikk på linken) for oppdateringer om kurs for ansatte ved UiO. Kontakt astrid.jenssen@usit.uio.no hvis du har spørsmål om yoga-kursene.

Emneord: Ashtanga, Yoga, fysisk aktivitet, Iyengar
Publisert 2. des. 2021 13:29 - Sist endret 19. jan. 2022 09:36