Ashtanga Yoga - våren 2023

Ashtanga yoga våren 2023.
Instruktør:  Vibeke Gjeruldsen

Oppstart uke 3 - varighet tom uke 23 (9. juni). 

Begrenset antall plasser, førstemann til mølla-prinsippet. Kursene er for alle ansatte ved UiO og du trenger ikke være medlem av UiOBIL for å delta.

Ta med egen matte.

Morgenyoga på Tøyen

Tid: Onsdag kl. 07.30-08.30, første time 18/1.
Sted: NHM Tøyen, Amfiet i det nye Klimahuset i Botanisk Hage.

Klimahuset ligger tett på Monrads gate i øst. Kart: https://www.uio.no/om/finn-fram/omrader/toyen/. Det tar ca 7 min å gå fra Tøyen T-banestasjon.

Klimahuset åpner fra kl. 07.20, oppmøte senest kl. 07.25.

Morgenyoga på KHM sentrum

Tid: Fredag kl. 07.30-08.30, første time 20/1.
Sted: KHM, oppmøte hovedinngang.

Les om morgenyoga på KHM for ansatte

Ashtanga yoga på Domus Athletica (2 nivå)

Tid nybegynner: Fredag kl. 11-12, første time 20/1.
Tid viderekomne: Fredag kl. 12.15-13.15, første time 20/1.
Sted: Sal 1E, Athletica Domus.

Påmelding alle kurs

Påmelding til alle kurs via nettskjema (Nb! Bindende påmelding).

Påmeldingsfrist: 13/1 kl 23:59

Påmelding bekreftes via mail fra UiOBIL dagen etter påmeldingsfristen.

Egenandel:  kr. 1505 (20 ganger) betales til (husk å merke med navn):

Konto: 0540.06.50448

Vipps: 81892

Merk at påmeldingen er bindende og egenandelen må betales uavhengig av om man møter opp på kursene eller ikke. Det er mulig å endre/slette påmelding helt fram til fristen.

Nb! Ta med egen matte.

Om instruktøren

Vibeke Gjeruldsen

Vibeke Gjeruldsen startet med klassisk yoga på 90-tallet og har hatt Ashtanga yoga som sin daglige praksis siden 2003. I 2007 fullførte hun AYOs 2-årige yogautdanning. Siden 2005 har hun vært en dedikert elev av italienske Lino Miele og følger hans undervisning i Italia og India. Hun har også vært på kurs med og blitt inspirert av John Scott, Kino McGregor og Tim Feldman. Vibeke har erfart yogaens terapeutiske virkning. Kroniske ryggsmerter er bortimot forsvunnet takket være en jevn og god yogapraksis. Vibeke har tidligere jobbet i utelivsbransjen, og i kunst og kulturlivet i Oslo, Italia og Thailand.

Om Ashtanga yoga

Ashtanga for nybegynnere er for den som aldri har praktisert/trent Ashtanga yoga før, eller for den som ønsker å gå tilbake til ett enklere nivå for å fordype sin praksis og teknikk. Man går gjennom pusteteknikk og første del av ”Primary series” (solhilsener, stående øvelser og etter hvert noen sittende, samt avsluttende sekvens og avslapningsøvelser). Ashtanga for viderekomne er for den som har praktisert nybegynnerkurs eller tilsvarende.

Ashtanga yoga er en fysisk krevende yogastil, hvor pust, bevegelse og meditasjon forenes. Ashtanga yoga passer i prinsippet for alle og man trenger over hodet ikke være myk for å praktisere yoga. Man trenger heller ingen forkunnskaper, kun en yogamatte, lette klær og et åpent sinn. Ashtanga yoga er basert på flere tusen år gamle skrifter og tradisjoner. 93-årige  Sri K. Pattabhi Jois (Guruji) i Mysore, India er den som har utviklet denne yogaretningen og ført tradisjonen videre i moderne tid. Det er en effektiv og utmerket form for trening, som gir økt kroppsbevissthet, løser opp spenninger, gir styrke, smidighet, energi og et rolig sinn. Det helhetlige perspektivet og dens positive effekter har gjort Ashtanga yoga veldig populær i vesten de siste årene.

Hva bør jeg ha på meg

Myke ledige klær, men ikke for mye for du blir varm. Vi stiller med matter men anbefaler at du skaffer din egen av bl.a. hygieniske årsaker.

Meld deg på e-postlista: trening-i-arbeidstiden@uio.no  (klikk på linken) for oppdateringer om kurs for ansatte ved UiO. Kontakt uiobil-styret@uio.no  hvis du har spørsmål om yoga-kursene.

Publisert 7. des. 2022 15:19 - Sist endret 9. des. 2022 11:14