Innetrening i vinter

Nå har mange parkert sykkelen for vinteren, og selv om du ikke er blant dem, men sykler hele vinteren, er det allikevel bra med litt aktiv innetrening i vintersesongen. Sykkelgruppa tilbyr spinning på Blindern i perioden oktober til (og med) april. Varighet på våren er avhengig av sykkelforholdene ute.
 
Sted:  Blindern Athletica, Sykkelsalen
 
Dag:   Onsdager fra januar til og med april
 
Tid:     Spinn 3: 14.25 - 15.40 (eventuelle andre tilbud fra ca. 13.45, se e-post lista)
 
            Spinn 1: 13.45 – 14.30 Alternativ lettere trening for nybegynnere, utrente og andre holdes etter behov (se e-post lista for spinning.
 
Spinn 3
Er etter maraton spinning, den hardeste formen for innetrening på sykkel. Timen varer 75 minutter og kombinerer aktiv trening i sone 3, eventuelt terskelintervall (2x15 minutter), med intervalltrening (ulike intervaller i ca. 17 minutter). Timene til sykkelgruppa er også lagt opp til å være god sykkeltrening, så det er stor variasjon i tråkkfrekvens med mulighet for trening av teknikk. I timen står en forholdsvis mye i ramma (på sykkelen) både for intensiteten, variasjon og trening på stående sykling.
Musikken er variert og tilpasset alle aldersgrupper (kanskje lener den litt mot musikk fra 70 - tallet) med god spredning fra klassisk via jazz og blues til hard rock, rock og blues. Det legges vekt på at musikken skal inspirerer på ulike måter, både til å ta i skikkelig og til å restituere seg i pauser. Både treningen og musikken skal gi en god følelse i kropp og sjel etter timen!
 
Selv om dette i utgangspunktet er en time for godt trente er en fordel med spinning at alle kan delta uansett form, bare de kan tilpasse treningen egen form. Vi er dessuten svært fleksible og kan tilpasse instruksjonen behovet til ulike deltakere og også lengden på timen. Nye og utrente kan møte tidligere for lettere trening, tilpasset instruksjon, tilpassning av sykkel og lignende. Du må melde deg på vår egen e-postliste for påminnelser om timen og informasjon om ulike tilpasninger (også tider) for ulike deltagere: unibil-spinning@uio.no. Denne lista gir deg en spesiell mulighet til å få personlige råd, diskutere treningen, og influere på timene. Forslag til musikk tas i mot med takk (gjerne på en CD!). Selv om det bare er å møte om til timen(e) er vi takknemlig om du melder din interesse til å være med på denne lista.

Publisert 4. nov. 2011 00:16 - Sist endret 17. des. 2018 14:14