UiOs Sommeraktivitetsdag 11. juni 2020

UiOs Sommeraktivitetsdag er et årlig tilbud til alle ansatte ved Universitetet i Oslo og arrangeres i regi av UiOBIL.

Grunnet den spesielle situasjonen denne sommeren er årets sommeraktiviteter noe annerledes. I år kan vi tilby sykling fra Blindern til Kikut, en gåtur i Nordmarka eller en tur skinnelangs med Erlend Garåsen fra USIT.

Syklist fra UiO

Foto: Olav Torvund

Vi er opptatte av en forsvarlig gjennomføring i tråd med myndighetenes pålegg og anbefalinger, og vil legge aktivitetene til rette for godt smittevern. Avhengig av antall deltakere vil turene deles opp i grupper på maksimalt 50 personer. Husk at regelen om minst 1 meters avstand mellom hverandre også gjelder utendørs!

Påmelding 

Påmelding til sykkeltur til Kikut eller fottur i Nordmarka

Påmelding til Skinnelangs Vammabanen

Påmeldingsfrist: 9. juni kl. 23:59

Sykkeltur i Nordmarka

På UiOs Sommeraktivitetsdag går i år turen fra Blindern til Kikut. Vi vil ikke benytte busser i den situasjonen vi er i nå. Turen inn til Kikut og tilbake er omtrent samme lengde som den vanlige turen fra Stryken via Kikut og inn til byen. Vi møtes utenfor Helga Engs hus kl 09.30, og legger turen via Sognsvann og innover mot Ullevålseter, videre innover mot Bjørnholt og til slutt inn mot Kikut. De som ønsker kan jo bile inn til Sørkedalen skole, parkere der og sykle derfra - ca 10 km til Kikut (6 km oppover i starten). Eller man kan parkere ved Hammern i Maridalen og sykle derfra. Uansett hvor du starter er det viktig at dere melder dere på i vårt påmeldingsskjema.

Husk matpakke!

Gåtur i Nordmarka

UiOBIL Friluft arrangerer turer for UiOs ansatte i Oslo og omegn. På UiOs Sommeraktivitetsdag går turen fra Sognsvann til Vettakollen, 3.5 km. Returen kan gå tilbake til Sognsvann eller ned til Vettakollen stasjon,1.5 km. Vettakollen er et flott utsiktspunkt! Vi møtes ved Sognsvann stasjon kl. 10.00. Husk matpakke!

Denne turen gir poeng i Ti På Topp.

Skinnelangs

Vammabanen. Foto: Erlend Garåsen
Foto: Erlend Garåsen

Vi vandrer den seks kilometer lange Vammabanen fra Askim til Vamma kraftverk. Den gamle sidelinjen ble lagt ned i 1961 og fungerer i dag som turvei.

Det blir ingen matservering eller kulturelle aktiviteter denne gangen som følge av koronasituasjonen. Alle må derfor ta med egen matpakke. Det blir matpause ved ankomst kraftstasjonen. Her er det mulig å sette seg ned på benker og nyte utsikten til den oppdemmende Vammafossen i Glomma.

Nesten hele turen går på grusvei med unntak av de første og siste hundre meterne som går på asfaltert gang- og sykkelvei.

Toget til Askim går kl. 08.31 fra Oslo S. Oppmøte Askim stasjon kl. 09.30.

Det er mulig å kjøre og parkere på Europark utenfor stasjonen eller på pendlerparkeringen. Det blir ikke satt opp buss, så vi går samme turen tilbake fra kraftstasjonen og tar toget hjem som går fire minutter over hel hver time.

Vi bruker halvannen time på å gå én vei. Det er ikke satt opp et tidspunkt for når vi returnerer til Askim. Dette kan vært opp til hver enkelt i tilfelle noen ønsker en lenger pause ved kraftverket.

Turen organiseres av Erlend Garåsen fra USIT. Han er kjent gjennom TV-innslag på NRK, artikler i aviser, intervju på radio mm. Les mer om han og hans ferd langs operative og nedlagte jernbanelinjer i Norge: skinnelangs.no.

The University of Oslo's annual summer activities day

Come ride your bike with us from Blindern to Kikut, or meet us at Sognsvann for a walk in the Nordmarka woods!

You may also follow Erlend Garåsen along the abandoned Vamma Line between Askim and Vamma Power Plant (6 km) which has become a popular rail trail.

Publisert 3. juni 2020 12:23 - Sist endret 8. juni 2020 13:00