print logo

Honningkake

Oppskriften fikk vi av Kjersti Berg sommeren 1997.

Denne kaken er en sukséss på ethvert selskap og den blir bare bedre jo lenger den ligger. Den kan også fryses ned og kan likevel skjæres med det samme den tas ut av fryseren. Vent ikke til dagen før laiven før du baker denne kaken, men bak den en uke før slik at den rekker å modnes. (Licentia).

Ingredienser

9 egg
1/2 kg melis
1/2 kg honning
1/2 kg siktet hvetemel
1/2 ts nellik
1/2 ts pepper
1/2 ts ingefær
1 ts bakepulver

Arbeidsgang

Sett beholderen med honning i varmt vannbad så honningen blir myk og føyelig. Visp egg og melis til røra blir lett og luftig.
Bland i den lunkne honningen.
Sikt i mel og krydderier.

Legg bakepapir i tre (helst like) bakeformer og fordel røra i disse. Stek kakene på nederste rille i 50-60 min på 175°-200°.

Oppbevaring

Når kaken er kald, oppbevares den i en brødpose/plastpose.
Putt kaken med plastpose rundt i en tøypose, og vær diskrét når du skjærer.


Av Tiberia
Gladier tegnet av Felix
Sist endret 20. juli 2001
Publisert 29. nov. 2011 09:38 - Sist endret 12. des. 2011 15:19