TÅRNSEILERNE PRESENTERTE

EVENTYRBALL

LØRDAG 14. OKTOBER 1995Høsten 1995 arrangerte Tårnseilerne Eventyrball på Holmenkollen Park Hotell Rica.

Nedenfor er pamfletten med detaljert informasjon om ballet. Hvis du var på ballet i 1995 og synes det var så morsomt at du synes vi burde arrangere 10 års jubileum i 2005, kan du jo sende oss en melding!DET VAR EN GANG...
Eventyraften med Johan Einar Bjerkem, som har tatt hovedfag i Eventyr! I kandelabrenes dansende lys vil han trollbinde med overtro, mystikk og eventyrfortelling.
Fredag den 13. oktober, kl. 18.41 i Aud 2 Sophus Bugge

DE DANSET OG LO...
Dansemestrene Torunn Hernes og Johan Einar Bjerkem åpner dørene inn til forgangne århundres danser, som spenner fra forfinet Française, lettbente thourdanser til viltre pols, reel, halling og tarantella. Gled eder!
Dansekurs:
Onsdag 4. og 11. oktober eller
Torsdag 5. og 12. oktober
Kl. 19 i Vilhelm Bjerknes hus, Blindern (Bane 1, 7, 8)

MED FIRE ALENS NESE...
Efter dansekurset kan man kreere ballmaske, hekseneser og andre effekter. Vi holder gips, pensler og maling, mens forsamlingen holder leven. Og er man er i svevet kan man lage varmlufts ballonger av silkepapir!

OG TRESTAKK.
Mandag 2. oktober holder kostymegjengen sin introduksjon. Systuen åpner med symaskiner og lettsydde mønstre der eventyrlystne damer og herrer kan sy sitt eget eventyrantrekk eller effekterunder kyndig veiledning. Systuen holder åpent mandagene 2/10 og 9/10.
Kl. 17.56 i Vilhelm Bjerknes hus på Blindern.

SÅ LA DE I VEI...
Lørdag 14. oktober, kl. 17.56 bærer det avsted. På Majorstuen svinger Ali Baba sabelen, roper et røveraktig "Sesam, sesam!" og 700 eventyrlystne ballgjester stiger opp i Christiania Sporveiers gilde karjoler forspent med flerfoldig hundre hester. Piskene smeller på vei mot eventyrnatt på Holmenkollen Park Hotell Rica.

OG DA DE HADDE REIST LANGT,
og lenger enn langt, spurte sporveishesten: Ser du noe?
Ja nå kan jeg se et skinnende slott,
og foran det slottet ligger det en mørk skog,
og ved kanten av den skogen står det et stort troll!
Gjennom den skogen må du gå selv, sa sporveishesten.
Ut i den mørke høstnatten med luende fakler vandrer det oppstemte følge langs gjengrodde skogsstier på vei mot kongsgårdens tindrende lys.

...LOKKET HULDRA TIL DANS.
De sist ankomne avleverer sine kapper og tiloversblevne hoder og suges opp i polonaisen. Christiania Tour og Runddansensemble og Østerdølenes Spellmannslag forfører ballet ut i stilfulle fransaiser og viltre galoppader. Ved et bugnende buffetbord kan du stille sulten eller kappete med trollet. Og er du ikke kar om å ete, så kan du vel få med deg syv av hjelperne dine?

HU, HER LUKTER KRISTENMANNSBLOD!
I hotellets eldste del svever alver og lampeånder om hverandre i laftede kamre. Lar du deg ikke skremme av trollet med de ni hoder kan du få oppleve intimkonserter, teater, eventyrfortellere, bygdedans, færøydans og mere til. Men gå først og se om du kan svinge sverdet som ligger på bordet. Og kan du ikke det, så ta en styrkedrikk av hornet som henger bak døra!

KEISERENS NYE KLÆR - OG NOGET DERTIL
Eventyrene danner rammen for kvelden og gir mange muligheter. Ballantrekket kan være: striesekk med hale, overklassens ballkjole, antrekk i mer folkelig stil, uniform, bunad, studentgalla, haremslør, snabelsko, kostymer plukket rett ut fra eventyrene og Tusen-og-én-natt - eller det fineste ballantrekk man har for anledningen, det være seg selskapskjole, dress, smoking eller snibel. På dette eventyrlige ball kan du være akkurat den du har lyst å være.

SNIPP, SNAPP, SNU...
deg omkring, og dans med lette trinn på Nattdans! Når klokken slår i nattens mulm, og vekteren roper "Halv tre og alt er vel!!" rulles de flyvende tepper ut, og man svever til fossegrimens festive hule hvor ungmø og riddere gledes med nattdans og nattmat til solen rinner!


Entré inkluderer
Dansekurs,
Maskeverksted og Systue
Eventyraften
Ekvipasje og Eventyrprosesjon
Eventyrball på Holmenkollen Park Hotel Rica
med stående buffet.

Eventyrball-Komiteen
De animerte eventyrere og musikkelskere som besjeler eventyrballkomitéen nåes via
Protector Phestis Signe Marie Hernes, 67 56 06 26
Tårnseilerne, Lommedalsveien 360, 1350 Lommedalen

E-mail: taarnseilerne@studorg.uio.no


[ Tårnseilerne ] - [ Operaballet ] - [ UiO ]