Publisert 2. juni 2017 14:33

Tekst: Gina Karoline Gjermundsen

Samfunnsgeografens nyeste nummer har vi snakket med postdoktor Tone Huse fra UiOs Senter for teknologi, innovasjon og kultur om gentrifisering og boligmarkedet i Oslo. Huse tegner et noe dystert sosialt bilde av Oslo, men håper byens befolkning begynner å bli lei av kommersialisering og overflatiske trender.

Publisert 2. juni 2017 13:21

Tekst: Daniel Vernegg

I 1971 organiserte mer en fire hundre leietagere på Grünerløkka seg i den sosialistiske kamporganisasjonen Grünerløkka leieboerforening. På agendaen stod kamp mot utbytting i leiemarkedet og mot det såkalte ”saneringsspøkelset” som hadde hjemsøkt bydelen i mer enn tretti år. Gjennom å starte leieboerforening skulle leieboerne gjøre motstand mot både gårdeiernes interesser og kommunens planer for området, og på sikt arbeide opp i mot målsetningen om et sosialistisk Grünerløkka.

Publisert 2. juni 2017 19:31

Tekst: Hannah Eline Ander og Alf Jørgen Schnell

Spør du en tilfeldig person på gaten om hva Plan- og bygningsetaten er, vil svaret kanskje ligne Atle Antonsens forevigelse av denne institusjonen som alle etatenes etat, byråkratiets mor, i tv-serien Etaten fra 2006. For å dykke til bunns i spørsmålet om hva denne etaten faktisk er, inviterte vi vår venn og medstudent  Sigurd til en samtale. Han har nemlig allerede før fullført master fått seg jobb i etaten.

Publisert 2. juni 2017 14:10

Text: José de Melo

It is not uncommon to walk down Karl Johan’s gate with a foreign friend and hear the statement “there is nothing special about the Norwegian royal palace” or even “this castle is ugly”.

Publisert 2. juni 2017 14:06

Tekst: Alf Jørgen Schnell

I år har Rune Slagstad kritisert de norske sosiologene for å ha byttet fokus fra helhetlige fortellinger om samfunnet til bindestrekssosiologiens partikulære fokus. I fjor så vi at studenter på samfunnsøkonomi på sin side argumentert for en mer variert utdanning som er i bedre stand til å forstå omfattende fenomener som finanskrisen. Hvor i dette terrenget ligger Samfunnsgeografi? Vi er ihvertfall et Jane Jacobesque nabolag!

Publisert 25. mai 2017 21:15

Samfunnsgeografen er tilbake, og har i sitt nye nummer Oslo som tema. Her kan du lese spennende artikler om urbanisme skrevet av blant andre professor Per Gunnar Røe, Daniel Vernegg og Hanna Asefaw

Publisert 11. aug. 2015 18:58

I denne utgaven av Samfunnsgeografen kan du lese mange artikler som handler om miljø og klima.

Publisert 10. jan. 2015 16:47

Det er på tide at vi viser at samfunnsgeografer har litt ekstra eierskap på kart!

Publisert 10. jan. 2015 16:47

Bedre sent enn aldri er Samfunnsgeografens jubileumsutgave fra våren 2014 tilgjengelig som pdf på nettsiden vår.

Publisert 23. sep. 2013 00:20

Vi trenger din hjelp til å få tatt bilde av så mange steder som mulig på ett og samme klokkeslett.