print logo

Om Aikido

Aikido er en japansk kampkunst for deg som er mer interessert i å overvinne deg selv og utvide egne grenser, enn å slåss mot andre. Det finnes ingen konkurranse i Aikido. Siden målet er å bruke så lite rå styrke som mulig, så passer stilarten like godt for menn og kvinner i alle aldre. Aikido gir deg kondisjonstrening, smidighet, god holdning, fysisk og mental avspenning samt økt selvsikkerhet og ro i spente situasjoner. Sist, men ikke minst er det gøy!

Tankegrunnlaget

Hensikten med treningen er å utvikle en mentalitet og en kroppsføring som samspiller med omgivelsene. Den mest naturlige reaksjonen på et knyttneveslag vil være å gå unna og hindre videre konfrontasjon. Teknikkene har til hensikt å uskadeliggjøre uten å gjøre skade. Aikidoteknikker er basert på det første kontaktmomentet, og går ut på å lede kraften som møtes i en ufarlig retning. Som system er Aikido rent defensivt i sitt vesen.

Århundrer gamle tradisjoner

Japanerne levde i et føydalsamfunn helt til slutten av Edo-perioden, som endte i år 1867. Da landet moderniserte og tok opp en vestlig livsstil, ble noe av den gamle krigerkunsten foredlet og tatt vare på. Aikido er en slik stilart, samlet i begynnelsen av vårt århundre. Aikido trenes i dag over hele verden.

Morihei Ueshiba (1883-1969), Aikidos grunnlegger Sokaku Takeda, Daito-ryu aiki-jujutsus grunnlegger Onisaburo Deguchi, Ueshibas spirituelle lærer
Morihei Ueshiba (1883-1969), aikidos grunnlegger Sokaku Takeda, Daito-ryu aiki-jujutsus grunnlegger Onisaburo Deguchi, Ueshibas spirituelle lærer

Vil du vite mer?

Her finner du en svært fyldig artikkel om Aikido. The Aikido Faq og Aikiweb er de definitive web-referansene. Den beste måten å finne ut hva Aikido dreier seg om er imidlertid å besøke oss og bli med på en trening!

Publisert 26. des. 2013 23:28 - Sist endret 19. jan. 2017 17:04