print logo

NTL Universitetet i Oslo

NTL er med sine 50 000 medlemmer et av de største forbundene i staten. NTL UiO er lokalforeningen ved Universitetet i Oslo og ledes av hovedtillitsvalgt Ellen Dalen.

Alle som er ansatt ved UiO kan bli medlem hos oss. Vi har medlemmer innen alle stillingskategorier, vitenskapelig ansatte, teknisk personale, ledere, driftspersonale og administrativt ansatte. NTLs hovedoppgave er å sikre medlemmer god lønnsutvikling og trygge arbeidsforhold, et felles ønske fra alle medlemmer uansett type stilling. Bredden i medlemssammensetningen er en styrke som gir oss et helhetlig syn på UiO, uten særinteresser.

 • kjersti_barsok_vi_vil_ha_deg_paa_laget Bli NTL-medlem før hovedtariffoppgjøret 19. feb. 2018

  Siden 2016 har vi hatt to ulike tariffavtaler i staten. Dette betyr at hvilken fagforening du er medlem av har betydning for hvilken tariffavtale du tilhører. Alle som blir medlem av NTL innen utgangen av mars 2018 vil følge hovedtariffavtalen til LO Stat, og forhandles under denne avtalen de neste to årene.

 • noen-valg-er-viktigere Uorganiserte stipendiater 5. feb. 2018

  Hvorfor er det så mange stipendiater og postdoktorer som ikke er fagorganisert? Og hvordan kan vi nå fram til dem?

 • 18-19-01-kk-ed-midlertidighet UiO starter prosjekt mot midlertidighet 29. jan. 2018

  Ved deler av Universitetet i Oslo er mer enn én av tre midlertidig ansatt. Det vil rektor Svein Stølen endre.

  Saken er gjengitt med tillatelse fra Klassekampen som publiserte saken 19. janaur 2018.

 • forsvar-offentlig-pensjon-button1 Pensjonskonferanse: En solidarisk pensjon for framtida 8. jan. 2018

  Det vil bli mye debatt om pensjon i vår og 12. februar arrangerer Forsvar offentlig pensjon konferansen En solidarisk pensjon for framtida.

  Ebba Wergeland og Stein Stugu m.fl. er bekrefta innledere.

 • julekule Julen 2017 22. des. 2017

  Riktig god jul til alle våre medlemmer!

  Kontoret holder stengt mellom 24.desember og 2.januar 2018. Dersom din henvendelse haster, så kan du kontakte oss på telefon 452 11 211.

 • vinter Prøveordning med ny fleksitidsavtale 14. des. 2017

  Partene i staten har inngått ny fleksitidsavtale. Avtalen er en prøveordning som varer fra 1. januar 2018 til 30. juni 2019.

 • hr-confusion Norsk arbeidsliv ved et veiskille? 8. des. 2017

  NTL UiO inviterer til seminar om HR med Stein Stugu.

  Tid og sted: 15. desember, kl 9-11, Seminarrom 204, Georg Morgenstiernes hus

 • Medlemsmøte om hovedtariffoppgjøret 2018 fredag 1. desember 29. nov. 2017

  NTL UiO inviterer til medlemsmøte fredag 1. desember for å diskutere og vedta hvilke krav foreningen skal fremme til det kommende hovedtariffoppgjøret.

 • dalen_ellen_ntlmagasinet NTL UiO:Arbeidsgiver tar ikke ansvar i lokale forhandlinger 13. nov. 2017

  NTL-tillitsvalgt Ellen Dalen på Universitetet i Oslo mener lokale arbeidsgivere ikke klarer å håndtere ansvaret for statens lønnsutvikling. – Lokale forhandlinger ivaretar kun et lite mindretall og kvinnene kommer dårlig ut, sier hun.

 • sandlie-irene UiOs lønnsforhandlinger er ferdige - protokoll er sendt alle NTL-medlemmer 13. nov. 2017

  Arbeidsgiver fikk i 2017 gjennomslag for sitt krav om større lokalt handlingsrom og for første gang ble det avsatt mer penger til lokale forhandlinger enn til sentrale tillegg. Dette har forskjøvet makt fra arbeidstakere til arbeidsgiverne. Konsekvensen av dette for de ansatte ved UiO er de fleste får en nedgang i kjøpekraft, kvinner får dårligere lønnsutvikling enn menn og forskjellene mellom bunn og topp øker. LO mener arbeidsgiver ikke tar det nødvendige ansvaret for inntektsfordelingen som bør følge de utvidede fullmaktene.