NGF Oslo -Torsdag 30. november 2017 - kl. 19:00 (18:30)

(Julemøte, foredrag og julebord)

Jørn H. Hurum (Naturhistorisk museum, UiO):

"Krigsherrer, paver, forbudte bøker, impotens og den franske revolusjon - historien om den første mineralogien skrevet i renessansen".

En vinterkveld med fyr i ovnen og TV durende i bakgrunnen satt min lille familie med hver sin laptop på fanget. Jeg var som vanlig på internett og sjekket mine faste søk på gamle bøker.
Dette har vært en del av den daglige rutinen i en del år, og samlingen har vokst veldig etter at internett kom. Det meste av boksamling foregår nå hjemme i sofaen, ikke ved fysisk å besøke antikvariater slik det var for tjue år siden. Min store samlemani er på mitt eget fagfelt, geologi og paleontologi. Jeg har alltid hatt lyst til å eie og forstå tankene i bøkene som viser den kronglete veien fra magi til vitenskap gjennom 1500, 1600 og 1700-tallet.
Etter mange søk denne kvelden kom jeg over kanskje det sjeldneste av alle tidlige bøker om mineraler, Speculum Lapidum fra 1502. Historien om bokens faglige innhold, dedikasjon og dette eksemplarets  vandring i Europa er nå mitt og Torstein Helleve sitt nye bokprosjekt. Dette foredraget byr på de første smakebitene.

Sted: Fugro-kantinen, Karenslyst allé 2.
Foredraget starter kl 19:00 - dørene åpner kl 18:30
Julemat serveres etter foredraget.
Egenandel: 300,- (betales ved ankomst, kontant eller via VIPPS)
Påmelding innen 23. november kl. 15 til h.a.nakrem@nhm.uio.no

NGFs medlemmer har fortrinnsrett, ikke-medlemmer havner på venteliste når julemøtet blir fulltegnet.


Download poster : PDF / JPG

Oppdatert: 07.11.2017

Lokal webmaster: Hans Arne Nakrem, epost:

Tilbake